A BuLT – Bund der ungarischen Landsmannschaften in Tuttlingen und Umgebung e.V., vagyis a Tuttlingeni Magyarok Szövetsége 2016 május elsején alakult Tuttlingenben, negyvenkét fővel. Az egyesület azóta számos programot, találkozót szervezett, vagy vett részt a Tuttlingen város által szervezett fesztiválokon, rendezvényeken.

Több klub működik az egyesületen belül, igyekszünk minél több embernek hasznos és szórakoztató programokat nyújtani. Az egyesület néptáncegyüttese is fellépett már számos helyen, rendezvényen, nagy sikerrel képviselve a BuLT-ot. 2017-ben megadatott a lehetőség, hogy béreljünk egy állandó helyet, ezáltal programjainkat tervezhetővé és rendszeressé tehettük.

Azóta minden szombaton változatos foglalkozásokat tartunk a Schillerschule aulájában, Tuttlingenben. Többek között gyerekprogramokkal és német nyelvtanfolyammal várjuk az érdeklődőket.

Az alapító tagok az egyesület megalapításakor, 2016. május 1-én, Tuttlingenben a Café Bar Plaza-ban.

Aki úgy érzi, hogy felkeltette érdeklődését tevékenységünk, és szeretne többet megtudni rólunk, az iratkozzon fel bátran hírlevelünkre itt, és biztosan nem marad le a legújabb információkról és programokról! Az aktuális havis foglalkozásainkról az alábbi linken tájékozódhatsz, vagy kövesd a Facebookon a Bult Titkárságának bejegyzéseit itt.

Célunk elsősorban a magyar hagyományok, ismeretek őrzése és átadása a fiatalabb nemzedéknek, főként az itt, Németországban született magyarajkú gyerekeknek, és természetesen a környéken élő honfitársaink összefogása. A magyar-német együttélés ápolása, a magyar kultúra és gasztronómia megismertetése a helybéliekkel.


Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, akár elektronikus elérhetőségeinken keresztül, akár személyesen minden hét szombatján 14 és 18 óra között Tuttlingenben, a Königstraße 44. szám alatt található Schillerschule aulájában.

Egyesületünk a <BUOD> a <Németországi Magyar Szervezetek Szövetsége> tagja.

A 2016-os tuttlingeni Stadtfest lelkes csapatának egy része

 

Vissza a Kezdőlapra.